2 min read

Bilder av dyr.

Det å ta bilde av fugler er en del vanskeligere enn det jeg trodde det ville være.
Bilder av dyr.
Det enkleste dyrebilde av de alle, en hest som virkelig koser seg.

(re-post)

Jeg er en lykkelig og uvitende amatør, heldigvis, hvis ikke så hadde jeg gitt opp å ta dyrebilder for lenge siden :-)


Dagen i dag ga oss ingen elg på minne kortet, men en hest som rullet seg i gresset, ei ku med kalv og en flott Hvitryggspett.


Run Forest, RUN 😉

Dette er fremdeles mitt eneste elg foto, en elgku med to kalver, den ene kalven er ikke med på bildet da den kom halsende 100 meter bak de andre.

Denne høsten så må jeg legge litt mer arbeid ned i å prøve å få tatt noen flere bilder av dyr. Og ikke bare være på telttur i helgene, men også bruke noen av de til å trene på å få tatt  bilder av dyr, eller muligens kombinere dette.

Hvitryggspett

Det å ta bilde av fugler er en del vanskeligere enn det jeg trodde det ville være. Når jeg har fått opp kamera, siktet meg sånn cirka inn på området der fuglen befinner seg og skal begynne å fokusere så … har den flydd sin vei 🙂 Men men, noen ganger så sitter de igjen på minne kortet, men jeg har enda tilgode å få til ett flott bilde med fuglen i skikkelig fokus.


Litt om Hvitryggspett fra min fantastiske fuglebok anno 1970:

Latinsk navn: Dendrocopos leucotos – 28cm

Hvitryggspett er ikke særlig vanlig i noen steder i Norge, men ofte observert i Sør Norge til og med Sør Trøndelag. Hvitryggspett er en standfugl i store deler av Nordøst Europa og er en nær slektning av den langt vanligere Flaggspett. Det er særlig tidlig på våren at spettene tiltrekker seg oppmerksomhet ved sin særegne form for paringslek ; da sender hannen og hunnen hverandre tromme signaler som kan høres på lang avstand.Tester ut innebygging av slide show fra SmugMug:

King Kenny - Johnny Johnsen
Bilder av min kjære King Kenny. Født i Sandeid 20 November 2018