2 min read

Nesten en uke som Sørlending

Fra mandag så skal jeg prøve å ha han i sin egen seng på gulvet ved siden av min, så får vi se hvordan det utvikler seg. Målet er å få han til å sove ute i gangen så snart han har lært å gi beskjed når han må på do, det kan han ikke enda.
Nesten en uke som Sørlending
King Kenny

Torsdag 24. januar 2019


Nå har vi snart hatt Kenny hjemme her i Lillesand i 6 dager. Ting begynner å gå seg til, og vi begynner å bli bedre kjent med hverandre.

Nå har jeg havnet i en situasjon der jeg er sykemeldt i to uker til, dette er selvfølgelig ikke bra, men på det passer Kenny godt at jeg er hjemme 24/7. Vi har funnet frem til en rutine der vi tar han ut hver gang han har sovet, lekt, spist eller blitt dullet med lenge. Da tisser han ute i 9 av 10 tilfeller. Når han har spist så bruker vi mer tid ute slik at han får gjort begge deler.

Om natten så har vi alarm på ca. 4,5 timer etter leggetid. Da står jeg opp og kler på meg alt av yttertøy, går inn til Kenny og fester på halsbånd og tar han rett ut uten å sette han ned. Første natten satte jeg han ned mens jeg kledde på meg selv, TABBE, da ble det gang vask midt om natten. Når vi da kommer ut så gjør han som regel nummer to først, springer litt rundt, tisser for så å avslutte med nummer to igjen. Dette tar ca. 10-15 minutter til sammen. Etter dette så sover han i ca. 4 timer til. Dette er muligens ikke den rette måten å gjøre det på, men det funker for oss.

Jeg har hatt han oppe i min seng den første uken, men til helgen så skal min datter ta seg av han om nettene. Og fra mandag så skal jeg prøve å ha han i sin egen seng på gulvet ved siden av min, så får vi se hvordan det utvikler seg. Målet er å få han til å sove ute i gangen så snart han har lært å gi beskjed når han må på do, det kan han ikke enda.

I går lot jeg han være alene hjemme i et kvarter, han var da på den plassen vi har laget for han under trappen. Det er en flott plass med alt han trenger, til og med varme i gulvet 😊

Men kjære vene for et leven, jeg kunne høre han 150-200 meter ned i veien, ikke lett det der. Men det går seg vel til hvis jeg tar litt og litt hver dag. Han skal jo tross alt være hjemme alene hele dagen på sikt.

Vi går også tur, men veldig korte turer, enten blir han sliten, eller så begynner han å fryse. Turene er per nå under en km, men vi øker litt hver dag. Lurer på om vi må kjøpe noe til han slik at han ikke fryser så lett. Det er ikke kaldt, kun minus 3, men allikevel så rister hele hunden etter 10-15 minutter.

Ja ja, dette må jo gå bra.