6 min read

November ferie.

Etter en liten Hovden ferie i November føler jeg virkelig at jeg er klar for årets siste etappe på jobb før nyttår, nå stiller jeg med fulladet batteri!
November ferie.
For en fantastisk "mini ferie" dette ble :-)

Tidlig i november så tok jeg ut noen feriedager for å bli med broderen på hyttetur til Hovden.

Vi tok det rett og slett som en liten “time out” og logget av det meste.

Vi reiste opp onsdag ettermiddag og ble til søndagen. For meg så ble dette noen fantastiske dager som jeg nå kjenner at jeg virkelig hadde godt av, det ble servert ekstremt god mat med vilt hver eneste dag. God drikke, litt Formel 1, litt fotball og et par gode fotturer ble det i løpet av disse dagene.

Onsdagen så hadde vi pizza og øl til Liverpool kampen siden vi kom opp til Hovden ganske sent på kvelden, vi hadde også en stopp på en god halvtime på veien opp for få nøkkelen til hytte, litt misforståelse der. Dette satte jo King Kenny stor pris på, da kunne han løpe etter pinner hele tiden i stedet for å sitte i bilen, og belønningen vår ble en rolig hund så å si hele turen opp til Hovden.


På torsdag så var vi innom turistkontoret der de hadde noe kjempe bra A5 ark med forskjellige ruter med alle mulig vanskelighetsgrader.

Vi valgte oss en rute med litt greit terreng og hadde med oss gass koker og kaffe oppover. Ruten passet oss veldig bra siden det var en jevn og fin stigning til “toppen” før vi snudde 180 grader og gikk ned igjen på andre siden av bekken. Ruten heter “Børtemannsbekken” og er ca. 10 km tur/retur.

Det er kryssing av bekken i toppen så vanntette støvler anbefales på denne turen, om en da ikke går samme vei ned på samme side av bekken. Turen passer for alle, men det var faktisk betydelig letter å gå på sør siden av bekken, det var den siden vi gikk ned på. Nesten nede i bunnen på denne siden er det også laget til en flott grill bu med en bål panne på utsiden.

Kryss ved "Gjuvet"


Min aktivitet viser at ruten er noe kortere, dette skyldes at min klokke stod i “ekspedisjon modus” der den sporer mye sjeldnere enn det den gjør i vanlig modus.

Da lærte jeg det og :-)


Som dere ser så greide vi å rote litt på slutten her, dere må krysse broen ved nevnte grill bu for å holde dere på ruten som var utrolig godt merket på stein og fjell, men elendig merket på trær og med skilt. Så med en gang det kommer litt snø her så tror jeg denne runden vil bli litt vanskelig å gå om en ikke er kjent med den fra før.


Dag to så ble det bare en liten runde i sentrum området siden været var ganske usikkert og det var meldt en del tåke oppe i terrenget.

På toppen av Otrosåsen som faktisk lå på ca. samme m.o.h som hytta :-)


Dag tre så valgte vi oss en rute som ligger ca. 4 Nord/Øst for sentrum. Vi kjørte mot Haukeli og parkerte på en grei plass langs veien, her var også ruten bra merket hele veien.

Turen startet nede ved RV 9 og gikk opp mot Bukkenuten. Og når vi kom opp i skaret mellom Bukkenuten og nabo toppen så stod vi akkurat på fylkesgrensen og kunne se langt innover vakre Telemark.

Det ligger tydeligvis også en gammel gruve der oppe, men det så jeg ikke før jeg begynte med kartene til blogg posten... Mama Mia!

Fra gruven ble det tatt ut Glimmerskifer, mer om dette i linken under:

Glimmerskifer | Norges geologiske undersøkelse
Glimmerskifer har ofte en sølvaktig, bølgete overflate, skapt av mineralet muskovitt (kråkesølv). Sort glimmer (biotitt) finnes i enkelte varianter. Spredte “knotter” av harde mineraler er vanlig, særlig granat og staurolitt. Denne vekslingen mellom harde og myke mineraler gjorde at glimmerskifer bl…

Det var ikke så mye å se på når vi gikk oppover, men utsikten på toppen var vel verdt turen, og så fikk vi en helt nydelig utsikt på veien ned igjen :-)


Det var en helg fylt med masse god mat, drikke og tur. Jeg skylder virkelig lillebror en STOR takk for denne turen, og jeg gleder meg allerede masse til neste gang vi skal på tur sammen.King Kenny ble utrolig glad for å se snø igjen.

Nå føler jeg virkelig at jeg er klar for årets siste etappe på jobb med fulladet batteri!


Hovdenuten 1119 m.o.h. sett fra hyttefeltet.

Jeg ønsker dere alle en fortsatt nydelig november :-)Hovden November 2021
Explore this photo album by johnny.johnsen on Flickr!