3 min read

Verdensdagen for psykisk helse 2021

Ikke et tema jeg normalt fokuserer på, men jeg føler at i disse tider er det ekstra viktig å "se" de rundt deg.
Verdensdagen for psykisk helse 2021
King Kenny og kompisen Yuki :-)

Livet under og etter en pandemi. Følg opp!
Verdensdagen for psykisk helse markeres av tusenvis 10. oktober hvert år. Bli med på laget, og gjør det lettere å snakke om psykisk helse hele året.

#Verdensdagenforpsykiskhelse


Her er jeg totalt grønn, men dette er et utrolig viktig tema. Av og til må en tørre å vise tydelig at en bryr seg og er der, og gjerne også spørre hvordan har du det "egentlig"?

Fida på Twitter sier det på en fin måte:

Som nevnt så er ikke dette mitt sterkeste område, og her jeg en lang vei å gå. Selv om jeg føler at jeg alltid er tilstede for mine nærmeste når de trenger det, så er jeg utrolig dårlig på å "se" når de trenger det. Jeg kan også helt klart bli mye flinkere på å fange opp signaler som går på psykisk helse, og slik som at noen har en skikkelig dårlig dag eller gjerne sliter på arbeidsplassen sin.


Så i dag er dagen for å se andre, og se litt inn i seg selv.

Poenget her er som vanlig for min del, tur og natur. For meg er dette den absolutt beste medisinen når jeg har det litt tungt, alene i naturen med bare meg selv og Kenny å tenke på.

Jeg har også venner og familie som har prøvd og har lyst til prøve å bruke naturen for å "nullstille" seg litt mentalt, komme bort fra hverdagens støy og mas. Om det så er bare for noen timer så kan dette gjøre utrolig godt for psyken til noen og enhver.

Hvis dette er noe som frister så anbefaler jeg å legge listen veldig lavt til å begynne med og ta flere korte og greie turer som en mestrer godt før en begynner å utvide området og lengden på turene. Det å være helt alene ute i naturen er utrolig deilig, og sett gjerne mobilen i "fly modus". Men husk å alltid gi beskjed til noen hvor du går, og at du gjerne er "offline" i perioder. Hvis det er litt skummelt å gå alene til å begynne med, så ta gjerne med deg et familie medlem eller en venn i starten, det kan jo ende opp med en god opplevelse for begge to.

Ha en vakker søndag videre, og husk å bry deg om deg selv og andre :-)


 


Trenger du noen å snakke med? - Verdensdagen for Psykisk Helse
Det finnes mange telefontjenester og nettsider hvor du kan få råd, veiledning og noen å snakke med. De fleste tjenestene er drevet av humanitære og frivillige organisasjoner. Både telefontjenestene og nettsidene er som regel bemannet av frivillige som har fått opplæring, ulike fagpersoner eller bruk…