2 min read

Tur til Olandsbu

Vi traff faktisk ingen mennesker eller dyr det døgnet vi var der, kun masse stor skogsfugl :-)
Tur til Olandsbu


Litt misvisende tittel siden vi ikke benyttes oss av DNT hytten Olandsbu. Grunnen til at det ble akkurat hit er helt tilfeldig og skyldes fine bilder på UT.no og at det måtte være en lett og kort tur siden jeg skulle teste ut min nye Gregory Baltoro 95 Pro ryggsekk.

Olandsbu på UT.no sin side

Olandsbu
På UT.no finner du merkede ruter, turforslag, hytter og turmål over hele landet - på fjellet, i skogen og ved sjøen. Bli inspirert, planlegg og dra på tur!

DNT Hytten “Olandsbu” i Froland


Vi tilbrakte natten her oppe i vårt Helsport Reinsfjell Superlight 3 telt som vanlig, det er noe med det å sove i telt når vi er på tur, og iallefall når en har med seg sin egen hund. På natten så var det nok nede i minus 5 grader, og det ble litt kaldt for en valp, så da måtte min Rab jakke fungere som sovepose for han. Jeg har faktisk bestilt et Jervenhi til han, men det er enda ikke ankommet så det blir ikke med før på neste tur.

Der er liten halv times gange opp til DNT hytten Olandsbu

I løpet av kvelden så var det sol, regn, sludd og til slutt snø og hagl, men det det var stort sett opphold og fint mellom de korte bygene. Med det samme solen gikk ned så ble det skikkelig kjølig, og om natten så blåste det kraftig og det snødde også tett flere ganger. Vi hadde heldigvis tatt høyde for dette slik at de fleste sider av teltet var i le, vi satte opp teltet bak en liten fjellknaus siden vi viste hvilken retning det var meldt at vinden skulle komme fra. Det ble Real Turmat og kaffe med litt godt i utpå dagen, vi var her oppe fra tidlig på lørdagen til søndags formiddag.

Her telplassen valgt ut ifra værmeldingen.

Det er ikke så mye mer å skrive, vi hadde en flott helg med mye god "trening" av Kenny uten forstyrrelser, vi traff faktisk ingen mennesker eller dyr det døgnet vi var der, kun masse stor skogsfugl :-)


Ovenfor hytten er er det 3 små tjern, om det er fisk i de tviler jeg litt på, men det må vi finne ut neste gang :-)

Takk for at dere tok dere tid til å lese posten, jeg legger inn kart til lokasjon bunnen ;-)

Zoom inn to hakk, så kommer navnet frem :-)