4 min read

Fra Lillesand til Udvår

Her ute i havgapet er nok dette en av få helgene i året som er vindstille, neste stopp er tross alt Danmark.
Fra Lillesand til Udvår

8 juni 2018 så gikk turen med broderen sin båt fra Lillesand, via Kristiansand og helt ut til Udvår rett Sør vest for Søgne.


Det ble en flott helg med sol, vindstille og 22 grader hele helgen!
Det ble en flott helg med sol, vindstille og 22 grader hele helgen!


Ute i havgapet nesten så langt sør du kan komme i Norge så er nok det nok ikke mange helger i året det er helt vindstille, neste stopp er tross alt Danmark.


Turen denne helgen startet ved båtplassen til broderen i Lillesand, og for meg så ble denne turen nesten som en liten feiring å regne siden jeg var så heldig at jeg fikk meg ny jobb denne fredagen.

Fra Lillesand så gikk turen videre igjennom Sørlandets vakreste skjærgård og  inn til Fiskebrygga i Kristiansand der vi hadde oss en lunch før vi tøffet rolig videre ut til Udvår rett sør vest for Søgne.

Hele helgen ble tilbrakt sammen med broderen og familien hans, og vi møtte også et vennepar av de og deres to sønner.

Det var bålforbud denne helgen, men det ble heldigvis en del grilling, grilling er konge selv om en alltid vil savne bål på tur :-)


Mer om bålforbud hos Sikker Hverdag.
Dette må du vite før du tenner bål
Hva betyr bålforbud? I tiden det ofte er økt skogbrannfare har vi bålforbud. Da er det forbudt å brenne bål i eller i nærheten av skogen. Det er lov å grille og brenne bål egen i hage. Kommunen kan også gi tillatelse til å brenne sankthansbål. Bålfyring. Ikke lov å brenne søppel. Ikke lov med bål på…

Trenings tur med kajakk.

Venneparet til broderen hadde tatt med seg sine nye kajakker fra XXL som måtte testes ut.

Det ble også laget en mer eller mindre høytidelig video om hvordan skifte Viknes vimpel på båten, denne ble lagt ut på Viknes Klubben Norge sine sider. (jeg hadde en video av dette på YouTube, men den har blitt slettet når jeg ryddet opp nå nylig)

Snart er en ny video for Viknes Klubben Norge klar.

Dette var også den første overnattingen jeg hadde i mitt nye Helsport telt, Helsport Reinsfjell Superlight. Teltet må jeg si var helt fantastisk, jeg hadde en jevn og fin trekk igjennom teltet begge nettene.

Helsport Reinsfjell Superlight

Dette ble vel egentlig starten på alt som vil komme på denne bloggen i fremtiden, før dette så var min tur erfaring tre kanoturer i Oggevann med noen års mellomrom. Så dette var virkelig starten på noe bra!

Det var en utrolig flott helg sammen med en flotte folk og en flere Viknes 1030 👌   #Magisk


Navnet "Uvår" kommer av "Utvær" (Både Vår og Udvår er i bruk av en eller annen grunn, noen som vet hvorfor? Kommenter gjerne)

Og for dere som lurer på hvor Udvår er så kan dere se det på kartet under:

Zoom inn et lite hakk så kommer navnet frem ;-)


Vis større kart

Fra Lokalhistoriewiki.

Udvår er en liten øygruppe lengst vest i Søgne skjærgården. Mest kjent er hovedøyen Indre Uvår som under nesten alle værforhold er en godt beskyttet uthavn. Området er brukt til hummerfiske og kilenotfiske etter laks i flere hundre år, fra cirka 1850 var det fiskevær for oppsitterne på gården Stausland i Søgne.

Dansen på Uvår – lokalhistoriewiki.no